Ultimele acțiuni efectuate în dosarul Stoianoglo. Furtună: Au fost stabilite probe pertinente cauzei penale

Autor: , in Actualitate / Justiție / 25 noiembrie, 2021, 09:44

Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilorn (CSP), Victor Furtună, a anunțat ultimele acțiuni efectuate în dosarul procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, menționând că au fost audiate 2 persoane în calitate de martori, declarațiile cărora în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată.

„Ținem cont în continuare de interesul social sporit asupra cauzei penale ce îl vizează pe procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo, menționăm că, în continuare activitatea de urmărire penală este predominată de principiul confidențialității și asigurării prezumției nevinovăției persoanei supusă investigațiilor penale”, a declarat Furtună.

Procurorul Victor Furtună a precizat că în toată această perioadă de timp au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv.

Acțiunile enunțate de procurorul Victor Furtună în dosarul Alexandr Stoianoglo:

– Au fost audiate 2 persoane în calitate de martori, declarațiile cărora în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată;

– A fost efectuată cercetarea la fața locului în biroul de serviciu a lui Alexandr Stoianoglo, care a durat mai mult de 5 ore, în cadrul căreia au fost ridicate 3 agende, documente și înscrisuri de peste 2.000 de file;

– Au fost examinate parțial agendele, actele și înscrisurile ridicate în rezultatul cercetării la fața locului;

– A fost efectuată cercetarea unui dispozitiv electronic de comunicare, cu participarea specialistului, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale;

– A fost efectuată expertiza inginero-tehnică a unui dispozitiv electronic de comunicare.

În prezent, Stoianoglo se află în arest la domiciliu, măsura fiind prelungită pe data de 3 noiembrie cu încă 30 de zile.

Amintim că procurorul general suspendat este vizat într-un dosar legat de mai multe încălcări depistate în activitatea sa. Printre acestea ar fi vorba despre despre implicarea procurorului general în dosarul „Laundromat”, dar și decizia de a renunța la învinuirile aduse controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X