Arcadie Gherasim a fost ales preşedinte al Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM

Autor: , in Cultură/Media / 29 noiembrie, 2021, 19:59

Jurnalistul Arcadie Gherasim este noul preşedinte al Consiliului de supraveghere şi dezvoltare (CSD) al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Decizia a fost votată în unanimitate de către membrii CSD, reuniţi luni în prima şedinţă.

Tot în şedinţa de astăzi, 29 noiembrie, Sergiu Stanciu a fost ales în funcţia de secretar al CSD. Candidatura lui a fost susţinută cu unanimitate de voturi.

Noul preşedinte al Consiliului de supraveghere şi dezvoltare a menţionat pentru Moldova 1 că printre priorităţile sale se regăseşte reconceptualizarea rolului şi locului Instituţie Publice „Teleradio-Moldova”.

„E vorba de o echilibrare editorială care să asigure drepturile constituţionale ale cetăţenilor de a fi informaţi corect şi deplin, în primul rând. De a sigura un editorial şi echilibrat pluralismul de opinie şi de a reflecta cu adevărat ceea ce se produce în societate, prin revederea grilei de programe şi prin producerea unor emisiuni. Trebuie să fie un post de televiziune şi de radio, o instituţie care să dea speranţă acestei societăţi”, a declarat pentru Moldova 1 noul preşedinte al CSD, Arcadie Gherasim.

Arcadie Gherasim este absolvent al Facultăţii de filologie, Secţia jurnalistică, a Universităţii de Stat din Moldova (USM). El a activat timp de două decenii la „Teleradio-Moldova” în calitate de corespondent, şef de secţie, redactor-şef al Redacţiei actualităţi a Radio Moldova şi director general TV Moldova. Din 2001, Arcadie Gherasim este lector la Facultatea de jurnalism şi ştiinţe ale comunicării a USM.

Pe 25 noiembrie, Parlamentul a numit în funcţie şapte membri noi ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al furnizorului public naţional de servicii media – IP Compania „Teleradio-Moldova”. Noii membri ai CSD au fost desemnaţi pentru o perioadă de şase ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X