Prim-vicepreședinta Parlamentului European a fost invitată în R. Moldova, după ce a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului de la Chișinău

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 noiembrie, 2021, 16:42

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a discutat cu prim-vicepreședinta Parlamentului European, Roberta Metsola, iar ultima a fost invitată la Chișinău. Întrevederea a avut loc în marja vizitei de lucru pe care speakerul o întreprinde la Bruxelles.

Igor Grosu i-a urat Robertei Metsola succes în cursa pentru alegerile președintelui Parlamentului European la care a decis să candideze.

„Președintele Parlamentului a reiterat importanța cooperării strânse cu Parlamentul European pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și asigurarea unui proces ireversibil de democratizare a țării. În acest sens, demnitarii au convenit să valorifice întregul potențial al cooperării”, au menționat reprezentanții Legislativului de la Chișinău.

Grosu a subliniat că Uniunea Europeană și-a demonstrat în nenumărate rânduri disponibilitatea de a ne sprijini în depășirea dificultăților prin asistență și expertiză, lucru pentru care țara noastră îi este recunoscătoare.

„Au fost exprimate asigurări că Parlamentul European va ajuta în continuare Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată. Noi suntem determinați să demonstrăm că legile și reformele adoptate sunt în beneficiul cetățenilor”, a menționat președintele Parlamentului de la Chișinău.

La finalul întrunirii, Igor Grosu a lansat o invitație prim-vicepreședintei Parlamentului European să vină într-o vizită oficială la Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X