Blinken anticipează o reacţie „serioasă” a NATO, în cazul unei agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei

Autor: , in Externe / Politic / 30 noiembrie, 2021, 15:50

Orice nouă agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va antrena un răspuns „serios”, avertizează marţi, la Riga, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, în marja unei reuniuni ministeriale a NATO, relatează AFP și Newsweek.

„Orice escaladare a Rusiei va fi foarte îngrijorătoare pentru Staele Unite, dar şi pentru Letonia, iar orice nouă agresiune va provoca consecinţe serioase”, a declarat el într-o conferinţă de presă comună cu omologul său leton Edgars Rinkevics.

Secretarul de Stat nu a vrut să spună mai mult despre natura unei eventuale riposte, precizând că vrea mai întâi să se „consulte” cu aliaţii Statelor Unite în NATO, marţi şi miercuri, în capitala letonă.

„Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la mişcările de trupe pe care le vedem” ale Rusiei la frontiera cu Ucraina, reiterează el.

„Am văzut strategia rusă în mai multe rânduri”, care constă în „crearea piesă cu piesă” a unor „provocări”, pentru a justifica acţiuniale Moscovei, acuză Blinken.

Antony Blinken a avertizat din nou că Washingtonul lucrează în coordonare cu Uniunea Europeană (UE) la noi sanţciuni vizând Belarusul, acuzat de o folosire „cinică” a migranţilor drept „arme” cu scopul destabilizării vecinilor săi europeni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X