În curând va avea loc adunarea generală a FȘM. Dodon: Urmează alegerea noii conduceri

Autor: , in Actualitate / Politic / Sport / 30 noiembrie, 2021, 15:01

Igor Dodon a anunțat că sâmbătă, 4 decembrie, va avea loc adunarea generală a Federației de Șah din Republica Moldova (FȘM), în cadrul căreia va fi aleasă o nouă conducere, fără a preciza dacă intenționează să plece de la șefia Federației.

„În calitate de președinte al Federației de Șah din Republica Moldova am avut o întrevedere de lucru cu Victor Bologan, director executiv al Federației Mondiale de Şah (FIDE), vicepreședintele Federației de Șah din Moldova și cu Valeriu Coadă, secretarul general a Federației de Șah. În cursul discuției am examinat aspecte legate de pregătirea Adunării Generale a Federației, care este planificată pentru sâmbătă, 4 decembrie curent”, a anunțat Dodon.

Agenda evenimentului prevede alegerea noii conduceri a Federației, inclusiv a președintelui și prezidiumului Federației.

„De asemenea, va fi aprobat statutul Federației de Șah în redacție nouă care a fost elaborat în conformitate cu ultimele modificări ale legislației”, a subliniat Dodon.

Federația de Șah din Moldova este condusă de Igor Dodon din septembrie 2011.

Vezi și: Dodon: „Renunț la mandatul de deputat și nu voi mai fi liderul PSRM”. Noua funcție cu care s-a ales (LIVE)

Amintim că, Dodon a anunțat în data de 18 octombrie că renunță la mandatul de parlamentar.

„Noi am decis ca la Congresul PSRM, care va avea loc peste două luni, să fie introduse modificări în statutul partudului, pentru ca partidul să fie condus de un organ colegial de conducere. Astfel, dacă se va vota, atunci peste două luni nu va mai exista funcția de președinte de partid (…) Colegii mi-au propus să fiu președinte de onoare. Important e că eu nu plec din partid. Refuz la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Consider că pot fi mai eficient în alte funcții. O cerere va fi transmisă secretariatului în următoarele zile (…) Am decis să nu mai fiu legat de agenda parlamentară, să fiu tot mai activ în sate, mai aproape de cetățeni (…) Îmi propun să consolidez relațiile economice moldo-ruse. Agenda a fost abandonată de actuala guvernare. Nu se dorește colaborarea cu Moscova”, a argumentat Dodon.

Totodată, Dodon a anunțat cu ce se va ocupa în continuare:

„Am acceptat propunerea care mi s-a făcut, să conduc o nouă organizație. Este vorba despre Uniunea oamenilor de afaceri moldo-rusă. Această organizație deja este înregistrată la Chișinău, începând cu luna iunie. Fondator al acestei organizații din partea Federației Ruse este Asociația oamenilor de afaceri Деловая Россия, cea mai mare asociație din Federația Rusă, care are peste 7.000 de membri și o cifră de afaceri de peste 40 de miliarde de dolari. În luna iunie a fost creată organizația, iar eu sunt președintele. Mă voi ocupa de aprofundarea relațiilor bilaterale economice, atragerea investițiilor rusești în R. Moldova, dar și mai multe acțiuni. Nu voi pleca la Moscova pentru că asociația este la Chișinău”, a mai spus Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X