Procesul de imunizare stagnează: Doar 27% din populația R. Moldova ar fi vaccinată complet împotriva COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 30 noiembrie, 2021, 19:04

Procesul de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova înregistrează o stagnare, în timp ce numărul persoanelor imunizate zilnic este de circa 4000 de persoane. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferințe de presă susținute marți, 30 noiembrie.

Astfel, doar 27 % din populația generală au terminat schema completă cu ambele doze. Acoperirea vaccinală este mai redusă în UTA Găgăuzia și raioanele Sângerei și Leova, care este sub 20%.

De asemenea, potrivit Ministerului Sănătății, 3387 de copii au fost vaccinați împotriva COVID-19 în Republica Moldova.

Totodată, evoluția epidemiologică a înregistrat o reducere a numărului de cazuri cu peste 60% din amplitudinea maximă a valului pandemic înregistrat în octombrie curent.

„Din 4200 de cazuri înregistrate în săptămâna curentă, 40% au fost depistate în regiunea transnistreană. Incidența cazurilor la 100.000 de populație s-a micșorat la cifra de 144. Respectiv, doar patru teritorii administrative din țară rămân sub cod portocaliu: Basarabeasca, Dondușeni, municipiile Chișinău și Bălți. Astfel, în celelalte teritorii administrative se instituie codul galben și verde”, a declarat secretara de stat.

Potrivit oficialilor, numărul cazurilor de deces se află într-o scădere cu 30 la sută față de săptămâna trecută.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X