150.000 de euro în schimbul funcției de viceministru al Transporturilor. Cauza penală în privința uneia dintre persoanele care a pretins suma, finalizată, după mai mult de 10 ani

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 1 decembrie, 2021, 11:35

I-a cerut 150.000 de euro în schimbul funcției de viceministru al Transporturilor, acționând împreună și de comun acord cu o altă persoană, folosindu-se de statutul său în cadrul Partidului Democrat din Moldova (PDM), dar și că se afla în relații apropiate cu persoane din conducerea acestui partid politic. După 10 ani de la depunerea plângerii de către Alexei Vîrlan la Procuratura Anticorupție cerând investigarea acțiunilor unor persoane din anturajul Partidului Democat din Moldova(PDM), precum că i s-a pretins o sumă impunătoare de bani în schimbul numirii sale în funcție, cauza penală în privința unuia dintre bănuiți care a pretins suma a fost finalizată.

Procuratura Anticorupție a anunțat miercuri, 1 decembrie 2021, despre terminarea urmăririi penale în privința uneia dintre persoanele, învinuite de trafic de influență, manifestată prin aceea că aceasta în perioada lunilor noiembrie – decembrie 2010, acționând împreună și de comun acord cu o altă persoană, folosindu-se de statutul său în cadrul Partidului Democrat din Moldova (PDM), dar și că se afla în relații apropiate cu persoane din conducerea acestui partid politic, a pretins de la Vîrlan Alexei Filip mijloace bănești în proporții deosebit de mari, în sumă 150.000 de euro, susținând că are influență asupra persoanelor publice și cu funcție de demnitate publică, pe care îi poate determina să dispună numirea lui Vîrlan Alexei în funcția de viceministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor și respectiv în acest sens a primit o primă tranșă în sumă de 50.000 de euro.

În gestiunea Procuraturii Anticorupție a rămas o altă cauză penală, privind învinuirea celuilalt coautor al săvârșirii infracțiunii, în privința căruia materialele cauzei penale au fost disjunse într-o procedură separată, din motivul eschivării acestuia de la organul de urmărire penală.

„Față de acesta a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv în contumacie, fiind anunțat în căutare internațională, iar la emiterea unei decizii procesuale în privința lui, vom reveni cu detalii suplimentare”, au subliniat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

În anul 2011, Alexei Vârlan a cerut investigarea acțiunilor a trei persoane. Potrivit ZdG, ar fi vorba despre Zahar Zanosiev, Vitalie Czine-Mocan și Iurie Bolboceanu, pe atunci, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). Vârlan reclama faptul că, în noiembrie 2010, în schimbul numirii sale în funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, aceștia au pretins 150 de mii de euro și au primit 50 mii de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X