(VIDEO) Platforma DA solicită Procuraturii Generale să-i ancheteze pe magistrații Musteață și Cernat în baza notei informative a SIS

Autor: , in Politic / 1 decembrie, 2021, 20:01

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a anunțat miercuri că formațiunea va depune miercuri la Procuratura Generală (PG) un denunț prin care va solicita anchetarea magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat „pe faptele invocate în nota informativă a SIS”.

„Săptămâna trecută Procuratura Anticorupție a anunțat pornirea urmăririi penale pe fapte invocate în nota informativă a Serviciului de Informații și Securitate, însă până în prezent noi nu am văzut vreo măsură de investigare care se impune în cazul tragerii la răspundere penală a judecătorilor vizați. Procurorul general interimar nu a venit cu solicitări necesare către Consiliul Superior al Magistraturii. Se creează impresia că anunțul PA a avut doar scopul de a liniști opinia publică”, a declarat Plîngău în cadrul unei conferințe de presă.

„Platforma DA va depune astăzi un denunț oficial în care solicită autorităților abilitate investigarea faptelor ce sunt imputate celor doi magistrați în nota informativă a SIS. Totodată, calificăm drept tentative de intimidare din partea magistraților vizați în ancheta SIS, precum și din partea altor demnitari de stat pentru exercitarea dreptului la libera exprimare de către membrii Platformei DA ca urmare a bănuielilor de lipsă de integritate apărute în spațiul public ce denotă un caracter de îmbogățire ilicită”, a declarat Plîngău în cadrul unei conferințe de presă”, a mai spus politicianul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X