ULTIMĂ ORĂ! CEC solicită Judecătoriei Bălți scoaterea din cursa electorală a Marinei Tauber (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 decembrie, 2021, 20:54

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au solicitat Judecătoriei Bălți scoaterea candidatei Partidului Șor, Marina Tauber, din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

O hotărâre în acest sens a fost luată miercuri seara în cadrul ședinței CEC. În favoarea deciziei au votat șase din cei opt membri ai Comisiei.

Raportorul pe acest caz, Pavel Postică, a dat citire raportului CEC prin care se propune anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală, ca urmare a depistării de nereguli privind transparența finanțării campaniei electorale și nedeclararea mai multor cheltuieli efectuate de formațiune.

Acestea se referă, în special, la achitarea hranei pentru mai mulți susținători ai partidului pe parcursul campaniei electorale, dar și pentru cazarea unor activiști ai formațiunii. În total, este vorba de o sumă nedeclarată de peste 34.000 de lei.

Pentru aceste încălcări, legislația electorală a Republicii Moldova prevede expres anularea înregistrării în cursa electorală.

Vezi mai multe aici: (LIVE) „Victorie, victorie”. Protest la CEC în susținerea Marinei Tauber. Între timp, se examinează reflectarea veniturilor și cheltuielilor

Amintim că Marina Tauber (Partidul Șor) și Nicolae Grigorișin (candidat independent) au acces în turul doi al scrutinului electoral din municipiul Bălți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X