Voluntariat în calitate de șofer și bodyguard. Moloșag, despre apariția lui Godorog la evenimente publice și activitatea acestuia în cadrul Oficiului Avocatului Poporului

Autor: , in Actualitate / Social / 1 decembrie, 2021, 15:33

În urma scandalului iscat după ce Natalia Moloșag a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog – un bărbat pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism, aceasta a declarat că nu-și dă demisia, însă, spune ea, va precăuta această posibilitate în urma prezentării rezultatelor controlului inițiat în cadrul Oficiului de organele competente ale statului.

Solicitată de Agora, fracțiunea PAS a declarat că acesta este un caz de demisie.

Radu Marian: „Este clar că ea a greșit din foarte multe privințe. Așteptăm să-și depună demisia, după finalizarea controlului. Ar fi logic probabil să-și dea demisia. Sunt foarte multe semne de întrebare”.

Marcela Nistor: „Dumneaei a greșit. Eu înțeleg că se termină ancheta pe care a început-o și vineri își va depune demisia. Altă alternativă nu va fi”.

Dumitru Alaiba: „Cel mai penibil anunț de demisie”.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Moloșag califică informația ajunsă în spațiul public drept o răzbunare din partea colegilor din cadrul Oficiul Avocatului Poporului, care i-ar dori plecarea din funcție în urma controlului inițiat în cadrul instituției.

„Vă asigur că rezultatul controlului efectuat, atât prin inventarierea patrimoniului, cât și controlul financiar, vor fi transmise imediat organelor organelor de drept, iar persoanele care se fac culpabile ca factor decizional până la numirea mea în funcție, vor fi trase la răspundere pentru cele ce aici au fost depistate”, a declarat Moloșag, citează Replica Media.

Șefa Oficiului Avocatului Poporului a mai adăugat că, în 2018, după ce Dumitru Godorog a ieșit din închisoare, l-a angajat în Cabinetul Avocatului Natalia Moloșag, iar la 23 septembrie curent, după preluarea mandatului de Avocat al Poporului, pentru a „continua colaborarea” a încheiat un contract de prestare servicii cu titlu gratuit prin care bărbatul îi asigura securitatea și fiind și în calitate de șofer.

Avocata Poporului justifică prezența lui Dumitru Godorog, anterior apărat de ea în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism, la evenimente publice prin faptul că a dorit să-l ajute să se reîncadreze în societate odată cu ispășirea pedepsei.

„Pe parcursul a trei ani de zile, domnul Godorog s-a manifestat ca o persoană responsabilă, integră și empatică care mereu a dat dovadă de compătimire. În ce măsură a fost corect sau nu din partea mea, rămâne de văzut. Mi-am asumat acest lucru și consider i-am dat acestei persoane o șansă la reabilitare, la resocializare și la reintegrare”, a mai spus Moloșag.

Totodată, Moloșag a negat zvonurile precum că ar avea o relație amoroasă cu fostul său client Dumitru Godorog.

„Nu am o relație cu dumnealui. Eu am un soț, am doi copii. El este asistent, este o persoană de încredere care mi-a demonstrat asta timp de trei ani. (…) Acest contract a fost făcut temporar. Eu am contractat această persoană nu doar pentru a-mi asigura pază, dar pentru a mă face funcțională. Persoana în cauză s-a isprăvit cu posibilitate de a mă proteja. La toate evenimentele la care am participat, inclusiv la plantarea copacilor, el s-a isprăvit. Contractul dumnealui este temporar și expiră la 31 decembrie. Reieșind din situația care s-a întâmplat mi-a comunicat că este gata să se retragă dacă se consideră că imaginea lui va afecta imaginea instituției”, a argumentat Moloșag.

Natalia Moloșag, Avocata Poporului, a fost surprinsă de mai multe ori, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile omului. Pentru candidatura acesteia au votat 57 de deputați.

În cadrul ședinței de joi, 23 septembrie, Natalia Moloșag a fost numită în funcția de ombudsman, pe un termen de 7 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X