Procurorul general interimar Dumitru Robu va fi investigat pentru „pretinse acțiuni ilegale”

Autor: , in Actualitate / Justiție / 2 decembrie, 2021, 13:53

Procurorul general interimar Dumitru Robu va fi investigat pentru „pretinse acțiuni ilegale”. Decizia a fost aprobată de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), joi, 2 decembrie.

În cadrul ședinței CSP, procurora Ina Frunză-Bargan a fost desemnată să investigheze pretinsele acțiuni ilegale în cazul procurorului general interimar, Dumitru Robu, care a apărut anterior într-o secvență video numărând o sumă de bani.

„CSP a hotărât a o desemna pe Ina Frunză-Bargan procuroră în Procuratura Anticorupție, pentru investigarea acțiunilor pretins ilegale a procurorului general interimar Dumitru Robu, a expedia prezenta hotărâre și materialele aferente procuroarei Ina Frunză-Bargan”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

La acest subiect: Filmat în timp ce primește o sumă de bani. Explicația procurorului general interimar Dumitru Robu privind imaginile în care apare (VIDEO)

Dumitru Robu a venit cu explicații, după ce în spațiul public au apărut imagini video în care acesta primește o sumă de bani. El a precizat că acestea au fost realizate în perioada mai-iunie 2020, fiind vorba de 10.000 de euro, bani pe care i-a primit în urma vânzării unei mașini care nu-i aparține.

„Cu referire la imaginile video, menționez că nu are nimic cu careva cazuri de corupție. În primul rând trebuie de cunoscut că imaginile au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care este în vecinătatea socrilor mei. Persoana respectivă a procurat un automobil de la cumnatul meu Ghenadie Ghețiu, iar în video este redat cum am primit suma de circa 10.000 de euro pentru acest automobil, deoarece cumnatul se afla la acel moment în Italia și era în imposibilitate de a se deplasa în Republica Moldova. Imediat după primirea banilor, aceștia au fost depuși pe contul bancar și transferați cumnatului meu în Italia.

Circumstanțele descrise au suport probatoriu, fiind cunoscute de mai multe persoane. Pentru a exclude careva interpretări în calitate de persoană vizată voi solicita personal Consiliului Superior al Procurorilor să desemneze un procuror care va investiga circumstanțele cazului.

Totodată, în calitate de cetățean voi sesiza organele de drept pentru a investiga circumstanțele efectuării înregistrării video fără acordul meu, sub aspectul încălcării inviolabilității vieții personale”, a declarat Robu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X