Ion Ceban, după solicitarea CEC de a fi exclusă Marina Tauber din cursa electorală: Este un exces de putere. Cum sunt astăzi hărțuiți primarii și se recurge la diverse metode, nu a fost niciodată așa ceva

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2021, 11:02

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, îi ia apărarea Marinei Tauber, după ce ultima riscă să fie exclusă din cursa electorală, deoarece Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți.

„Decizia de ieri luată de CEC este un exces de putere, după părerea mea. Transmit Guvernării că toate aceste decizii crează în continuare precedente și nimeni nu este veșnic instaurat în fotoliile moi. Nu îmi expun poziția în susținerea candidatului de la Bălți, dar mă pronunț împotriva fărădelegilor”, a spus Ceban.

Ion Ceban acuză că primarii ar fi hărțuiți așa cum nu a mai fost niciodată.

„În calitate de vicepreședinte CALM, declar că este un pericol pentru fiecare demnitar, primar, candidat, pentru fiecare cetățean care dorește să treacă pragul societății sau să-și expună o altă viziune. Cum sunt astăzi hărțuiți primarii și se recurge la diverse metode, nu a fost niciodată așa ceva”, a adăugat primarul Capitalei.

Edilul a transmis și un mesaj către autorități: „Stimați guvernanți, democrația și libertatea nu sunt despre faptul dacă ne place sau nu un partid, o persoană sau o situație. Nu aruncați oamenii după bunul vostru plac încălcând flagrant legile, despre asta vă spun și organismele internaționale. Vorba ceea: „Dă-i omului putere…””.

Vezi și: „Vor fi pedepsiți”. Tauber, încrezută că va câștiga alegerile de la Bălți, chiar dacă CEC a solicitat să fie exclusă din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți.

Marina Tauber atenționează șase din cei opt membri ai CEC că ar trebui să se gândească la soarta lor, după ce au votat și solicitat Judecătoriei Bălți scoaterea candidaturii sale din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

„Trebuie să se gândească la cariera lor. Nu mai au ce căuta în organele de stat. În loc să susțină democrația, eu cu mânile lor au îngropat-o. Lupta continuă. Acesta e începutul noilor vremuri în Republica Moldova”, a adăugat Tauber.

„Până nu este expusă o decizie finală judecătorească, sunt candidat, sunt primar care deja a câștigat și sunt sigură că în zilele apropiate, la votare, nu că o să confirmăm votarea din 21 noiembrie, dar o să dublăm rezultatul nostru. Vom lupta”, a conchis Tauber.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X