Olga Bondarciuc încă nu a fost extrădată în R. Moldova. PG: A solicitat azil politic în Belgia

Autor: , in Actualitate / Social / 2 decembrie, 2021, 13:13

„Notara de casă” a fostului lider PD Vladimir Plahotniuc, Olga Bondarciuc, anunțată în căutare internațională și reținută la sfârșitul lunii septembrie în Belgia, încă nu a fost extrădată autorităților Republicii Moldova. Procedura durează din motiv că Bondarciuc a solicitat azil politic de la organele competente belgiene. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Cu referire la Olga Bondarciuc de către Procuratură au fost transmise toate actele necesare pentru extradarea ei în Belgia.

Dânsa a solicitat azil politic în Belgia, care acum se află în proces de examinare. După soluționarea procesului, autoritățile din Belgia urmează să se expună asupra extradarii. Toate acțiunile care au fost necesare de efectuat Procuratura R. Moldova le-a realizat.

Acum totul ține de decizia autorităților belgiene”, a comunicat Cherpec.

Vezi și: Olga Bondarciuc, reținută în Belgia. IGP: Acționa în interesele organizației criminale, creată și condusă de Vladimir Plahotniuc

Amintim că, la 22 aprilie 2020 în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol a fost transmisă solicitarea referitor la anunțarea în căutare internațională în vederea localizării Olgăi Bondaricuc, în vârstă de 44 de ani, care activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Plahotniuc Vladimir, fiind pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă.

La 4 iunie 2021, aceasta a fost anunțată în căutare internațională în vederea arestării și extrădării, fiind emis mandat judecătoresc de către Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana). Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia în baza difuziunii de căutare internațională emise în baza solicitării BNC Interpol Chișinău. În aceeași zi de către autoritățile belgiene a fost confirmat arestul persoanei în cauză.

Aceasta urmează a fi extrădată autorităților din Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X