Sandu și Gavrilița au premiat sportivii de performanță: Un ex-deputat PDM s-a ales cu 2 milioane de lei (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2021, 22:07

Treisprezece sportivi din Republica Moldova, care au obținut performanțe remarcabile la Jocurile Olimpice și Paralimpice 2021 din Tokyo, au fost premiați astăzi la Guvern, în cadrul unei ceremonii oficiale cu participarea președintei Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Printre premianți se numără sportivi, antrenori și membri ai staff-ului. Astfel, ex-deputatul PDM și actualul președinte al Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, s-a învrednicit de un premiu de două milioane de lei în calitate de antrenor (canoe).

Pentru premierea olimpicilor, dar și a celor care au contribuit la pregătirea lotului olimpic – antrenorii și medicii, Executivul a alocat 10,8 milioane de lei.

„Activitatea fizică și sportul sunt catalizatori ai schimbării sociale pentru dezvoltare. Vrem să construim o societate care prețuiește și practică sportul și cultura fizică nu declarativ, ci prin acțiuni concrete. Vrem să creăm condiții pentru creșterea viitorilor campioni din rândul tinerilor din țara noastră. Putem face acest lucru împreună”, a declarat Maia Sandu în cadrul ceremoniei.

La rândul său, prim-ministra Natalia Gavrilița a subliniat că evenimentul omagiază talentul, ambiția și curajul, iar rezultatele obținute de olimpici sunt un prilej de mândrie pentru întreaga țară.

„Vă felicit pentru că în pofida tuturor greutăților reușiți să promovați imaginea țării în lume, să-i oferiți notorietate, strălucire și apreciere internațională. În momentul în care drapelul Republicii Moldova flutură pe podium, iar imnul răsună în cadrul ceremoniilor olimpice, în fiecare casă este sărbătoare. Munca dumneavoastră trebuie răsplătită, iar aspirațiile – susținute”, a spus șefa Executivului.

Gavrilița a accentuat că Guvernul acordă o atenție deosebită dezvoltării sportului de performanță, iar investițiile în îmbunătățirea infrastructurii de sport din Republica Moldova se află pe lista de priorități ale Cabinetului de miniștri.

„Pentru anul 2022 în proiectul bugetului de stat au fost alocate peste 160 de milioane de lei pentru dezvoltarea sportului național. Urmează să îmbunătăţim cadrul de politici pentru modernizarea sistemului de educaţie fizică şi sport. Dar, cel mai important este să oferim susţinerea necesară participării sportivilor de performanţă la competiţii naţionale şi internaţionale și să dezvoltăm oportunităţi pentru atragerea fondurilor necesare dezvoltării bazelor sportive în toată țara”, a punctat premierul.

În cadrul ediției a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară 8 sportivi din R. Moldova au obținut rezultate (între locurile III-VIII), iar la ediția a XVI-a a Jocurilor Paralimpice au fost premiați 5 sportivi, reprezentanți ai 6 federații sportive naționale.

Lista premianților poate fi accesată aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X