Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea privind excluderea sa din cursa electorală

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 decembrie, 2021, 18:59

Candidata Partidului Șor la alegerile locale noi din Bălți, Marina Tauber, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care s-a cerut anularea înregistrării Marinei Tauber în campania electorală.

Demersul a fost depus în după-amiaza zilei de astăzi de către Marina Tauber, care cere instanței să anuleze hotărârea CEC, ca fiind nefondată.

În cererea de chemare în judecată se menționează că, analizând motivarea hotărârii CEC din 1 decembrie, s-a constatat că organul electoral a emis un act administrativ individual ilegal. Prin urmare, avocații consideră că Partidul Șor este vătămat în drepturile sale.

Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului Șor în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de 6 membri CEC din cei 8 prezenți la ședință.

Potrivit raportorului, Pavel Postică, Marina Tauber ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli permise în campania electorală. Suma invocată se referă la cheltuielile pentru mâncare ale activiștilor Partidului Șor, dar și la servicii de cazare care nu ar fi fost declarate.

Vezi și: „Vor fi pedepsiți”. Tauber, încrezătoare că va câștiga alegerile de la Bălți, chiar dacă CEC a solicitat să fie exclusă din cursa electorală

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X