Excluderea Marinei Tauber din cursa electorală: Contestația depusă la Curtea de Apel Chișinău împotriva hotărârii CEC, inadmisibilă

Autor: , in Politic / 3 decembrie, 2021, 17:16

Curtea de Apel (CA) Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de concurenta electorală Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți, referitor la anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea sa din cursa electorală, scrie ZdG.

Demersul a fost depus la CA Chișinău de către Tauber în după-amiaza zilei de joi, 2 decembrie, prin care a cerut instanței să anuleze hotărârea CEC, ca fiind „nefondată”.

Vezi și: Demersul CEC prin care se cere excluderea Marinei Tauber din cursa electorală: Dosarul a fost transmis Curții de Apel Bălți

Pe 2 decembrie, concurenta electorală Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC privind excluderea sa din cursa electorală. Detalii aici.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat, printr-o Hotărâre adoptată la 1 decembrie, Judecătoriei Bălți scoaterea Marinei Tauber, candidata Partidului Politic ȘOR, din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Decizia CEC vine după ce Nicolai Grigorișin, candidatul independent care urmează să se dueleze cu Tauber în turul doi pentru Primăria de la Bălți, a solicitat CEC-ului să verifice rapoartele de cheltuieli depuse de către Marina Tauber, acuzând mai multe nereguli.

Astfel, prin hotărârea adoptată, membrii CEC au constatat că Marina Tauber a utilizat în campania electorală fonduri financiare și materiale nedeclarate folosite pentru hrana simpatizanților și activiștilor care au susținut-o în campania pentru primul tur de scrutin, de cel puțin 34 260 de lei, astfel depășind plafonul maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X