Un italian a încercat să se vaccineze într-un braţ fals de silicon, în speranța de a obține certificatul sanitar

Autor: , in COVID-19 / 3 decembrie, 2021, 17:20

Un bărbat din Piemonte, în vârstă de 50 de ani, care voia să obţină un certificat sanitar, a încercat să se joace cu sistemul şi a recurs la un gest extrem. Acesta s-a prezentat la un centru de vaccinare la Biella, în Piemonte, şi a încercat să se vaccineze împotriva Covid-19 într-un braţ proteză de silicon.

Însă nimeni nu a fost păcălit de membrul de silicon, iar bărbatul a fost reclamat la poliţia locală – relatează Mediafax.

„Cazul este la limita ridicolului, dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti, costuri sociale şi economice”, a scris preşedintele regional din Piemonte, Alberto Cirio, într-o postare pe Facebook.

Incidentul a avut loc înaintea înăspririi, în Italia, a regulilor pentru persoanele care nu au fost încă vaccinate împotriva COVID-19. Începând de luni, intră în vigoare un „super-certificat sanitar”.

Certificatul va fi acordat doar persoanelor vaccinate şi care au trecut prin boală şi le va permite să meargă la
restaurant, teatru sau cinema.

Certificatul verde obişnuit permite accesul la locul de muncă.

Italia a înregstrat joi 16.800 de cazuri noi în ultimele 24 de ore şi 72 de decese. Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi cu schema completă până în prezent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X