Vlad Țurcanu a fost numit în funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”

Autor: , in Actualitate / Social / 3 decembrie, 2021, 12:13

Vlad Țurcanu a fost numit în funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), în cadul ședinței Parlamentului de vineri, 3 decembrie.

Proiectul de hotărâre privind desemnarea lui Vlad Țurcanu la conducerea TRM a fost votat de 58 de deputați.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, l-a felicitat pe Vlad Țurcanu, urându-i mult succes în activitate.

„Le mulțumesc doamnelor și domnilor deputați pentru încredere, inclusiv opoziției, care a avut față de mine o atitudine constructivă la audierile desfășurate în comisia de specialitate și cea pentru numiri și imunități. Îi asigur pe toți actorii politici de faptul că vor avea la radioteleviziunea publică o reprezentare corectă, corespunzătoare anvergurii și poziției lor în societate. Îi înștiințez pe toți cetățenii că practicile părtinitoare și partizane din Dealul Schinoasei vor înceta, făcând loc unor standarde profesionale recunoscute în lumea civilizată, astfel încât această instituție să-și recapete bunul nume de odinioară”, a declarat Vlad Țurcanu.

Țurcanu consideră că prin eforturi comune, compania „Teleradio-Moldova” are șansa să devină o platformă mediatică atractivă atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru ascultători și telespectatori.

„De asemenea, cu sprijinul autorităților și al partenerilor internaționali, vom încerca să scoatem „Teleradio-Moldova” și din paragina materială în care se găsește, în ideea de a-i imprima un aspect modern și atractiv. Angajații de la Radio Moldova și Moldova 1 merită condiții decente de lucru, pentru a putea, la rândul lor, să furnizeze publicului emisiuni de calitate. Transformările structurale pe care le avem în vedere au menirea să reconfigureze din temelii această instituție, ca să poată răspunde așteptărilor pe care le are societatea. În definitiv, prin eforturi comune, „Teleradio-Moldova” are șansa să devină o platformă mediatică atractivă atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru ascultători și telespectatori”, a conchis Țurcanu.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X