Partidul Șor: Marina Tauber rămâne în cursă. Hotărârea nu este executorie

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 decembrie, 2021, 14:34

Potrivit Partidului Șor, procesul privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți se prelungește până săptămâna viitoare. Instanța de fond a dat câștig de cauză CEC-ului în privința anulării înregistrării candidatei formațiunii, Marina Tauber, din cursa electorală.

Decizia Judecătoriei Bălți poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți, în decurs de 24 de ore, ceea ce înseamnă că recursul poate fi depus inclusiv duminică, în ziua alegerilor – afirmă reprezentanții Partidului Șor.

„În cazul în care și Curtea de Apel Bălți va emite o sentință similară, Partidul Șor se va putea adresa în instanța superioară, adică la Curtea Supremă de Justiție. Acest lucru înseamnă că este practic imposibil ca toate aceste demersuri judiciare să se încheie până în ziua alegerilor”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

„Această hotărâre nu este executorie. Marina Tauber rămâne în continuare în cursă. Următoarea instanță care urmează să pronunțe o decizie este Curtea de Apel Bălți. Buletinele de vot au fost deja tipărite. În acestea au fost incluși doi concurenți electorali, inclusiv Marina Tauber”, a declarat Vadim Banaru, reprezentantul Marinei Tauber la CEC, după pronunțarea hotărârii Judecătoriei Bălți.

„Prin urmare, mâine, 5 decembrie, locuitorii din Bălți care vor merge să voteze vor avea de ales între doi candidați, Marina Tauber și Nicolae Grigorișin. Buletinele de vot au fost deja tipărite și au fost transmise în secțiile de votare”, se mai arată în comunicatul Partidului Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X