Reprezentanți ai CEC: Excluderea Marinei Tauber nu poate fi comparată cu cazurile lui Andrei Năstase și Renato Usatîi

Autor: , in Actualitate / 5 decembrie, 2021, 15:54

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, precum și membrul CEC, Pavel Postică, afirmă că decizia cu privire la excluderea Marinei Tauber din alegerile locale de la Bălți nu poate fi comparată cu cazurile în care au fost vizați Andrei Năstase și Renato Usatîi.

„Nu este pentru prima dată în istoria electorală a R. Moldova, când un concurent electoral, pentru admiterea conștientă și deliberată a încălcărilor electorale, este exclus din cursa electorală”, a declarat Pavel Postică în cadrul unei conferințe de presă susținute duminică.

„Nu puteți face paralele între astfel de situații, ele sunt incomparabile”, a adăugat membrul CEC.

„Nu putem compara aceste două spețe. În cazul de față, este vorba despre mijloace financiare nedeclarate”, a spus președinta CEC, Angelica Caraman.

Citește și: Tauber atacă la CSJ decizia CA Bălți: Ne sunt distruse toate speranțele și urmărim cu lacrimi în ochi tot ce se întâmplă

Amintim că în noiembrie 2014, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare, Partidului „Patria”, în fruntea căruia candida Renato Usatîi, a fost exclus din alegeri pe motiv că a utilizat fonduri nedeclarate, inclusiv bani din străinătate.

În august 2020, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că „Patria” a fost exclus ilegal din cursa electorală, condamnând Republica Moldova la prejudicii de peste 15.000 de euro.

În 2018, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a câștigat turul doi al alegerilor locale din Chișinău. Scrutinul a fost declarat nul în justiție, după magistrații au hotărât că Năstase a chemat alegătorii la vot, în ziua alegerilor, situație calificată ca fiind „agitație electorală”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X