Ceban și Dodon, întrevedere la Primărie: „Noi suntem deschiși pentru o colaborare frumoasă”

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 decembrie, 2021, 12:14

Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță luni, 6 decembrie, că a avut o întrevedere cu președintele Uniunii oamenilor de afaceri moldo-rusă, Igor Dodon, menționând că ambele părți sunt deschise „pentru o colaborare frumoasă”.

„Am avut astăzi o discuție foarte bună cu președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, care a venit într-o vizită la Primăria Chișinău. Am vorbit despre proiectele municipale, ce le desfășurăm în această perioadă, dar și despre cele pe care ne propunem să le inițiem în scurt timp”, a declarat Ceban.

Ceban susține că a mai discutat cu Dodon și despre propunerile fracțiunii Partidul Socialiștilor (PSRM) din Consiliul Municipal Chișinău la proiectul Bugetului municipal pentru anul viitor.

„La fel, Igor Dodon a venit cu inițiativa în calitatea sa de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse să inițiem în comun proiecte de infrastructură, cum ar fi: reabilitarea unor zone verzi, a unor drumuri, a instituțiilor de cultură și de învățământ, precum și perspectiva de iluminare a porților orașului. Noi suntem deschiși pentru o colaborare frumoasă pe această platformă, care ar veni cu implementarea de proiecte concrete pentru locuitorii orașului”, a conchis Ceban.

Amintim că, Igor Dodon a anunțat în luna noiembrie că demisionează din funcția de deputat. Totodată, a spus cu ce se va ocupa în continuare:

„Am acceptat propunerea care mi s-a făcut, să conduc o nouă organizație. Este vorba despre Uniunea oamenilor de afaceri moldo-rusă. Această organizație deja este înregistrată la Chișinău, începând cu luna iunie. Fondator al acestei organizații din partea Federației Ruse este Asociația oamenilor de afaceri Деловая Россия, cea mai mare asociație din Federația Rusă, care are peste 7.000 de membri și o cifră de afaceri de peste 40 de miliarde de dolari. În luna iunie a fost creată organizația, iar eu sunt președintele. Mă voi ocupa de aprofundarea relațiilor bilaterale economice, atragerea investițiilor rusești în R. Moldova, dar și mai multe acțiuni. Nu voi pleca la Moscova pentru că asociația este la Chișinău”, a precizat Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X