Important pentru moldovenii care călătoresc în Marea Britanie: Toți călătorii, inclusiv cei vaccinați, trebuie să prezinte certificatul negativ al unui test COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 7 decembrie, 2021, 11:35

Începând de astăzi, 7 decembrie, toți călătorii, inclusiv cei vaccinați care sosesc în Anglia și Scoția trebuie să prezinte la sosire certificatul negativ al unui test COVID-19 care să fie efectuat cu două zile înainte de îmbarcare. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie.

Copiii sub 12 ani sunt exceptați la sosirea în Anglia, iar pentru Scoția cei care au mai puțin de 11 ani. Testele trebuie făcute și de către persoanele vaccinate.

La sosire, toți călătorii trebuie să prezinte certificatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau lateral flow) efectuat cu doă zile înainte de îmbarcare.

Totodată, rămân în vigoare alte prevederi valabile până acum și anume:

Toți călătorii, inclusiv cei vaccinați care sosesc în Anglia vor trebui să efectueze un test tip PCR în ziua a doua de la sosire și să se autoizoleze la domiciliu până la primirea rezultatului testului. În cazul în care testul va fi pozitiv, persoana respectiva va trebui sa se autoizoleze pentru o perioada de 10 zile.

Toate persoanele, inclusiv cele vaccinate care intră în contact cu persoanele confirmate cu infecția variantei Omicron Covid-19 vor trebui să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile;

Purtarea măștii este obligatorie în mijloacele de transport în comun și în magazine.

Informații suplimentare despre condițiile de călătorie sunt disponibile AICI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X