(VIDEO) Doi bărbați, reținuți. PCCOCS: Au primit 4.000 de euro pentru facilitarea și organizarea traversării ilegale a frontierei dinspre România spre R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Social / 7 decembrie, 2021, 10:25

Doi bărbați bănuiți că au facilitat și organizat trecerea ilegală a frontierei de stat, prin postul vamal Leușeni, în schimbul sumei de 4.000 euro, au fost reținuți de ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Potrivit informațiilor oferite de PCCOCS, cei doi bărbați au pretins că au influență asupra persoanelor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, astfel încât persoana solicitantă să intre în țară fără ca să fie înregistrată în baza de date relevantă.

„Motivul solicitării ținea de faptul că solicitantul era anunțat în căutare într-un dosar penal pentru escrocherie. Astfel, aceștia au primit suma de bani în două tranșe, pentru ca să-i asigure persoanei intrarea nedetectată în țară, iar luni, 6 decembrie au fost reținuți de oamenii legii”, au precizat reprezentanții PCCOCS.

După audierea acestora de către procurorii PCCOCS, bănuiții și-au recunoscut vinovăția și colaborează în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Cu referire la solicitant, în privința acestuia va fi pornită urmărirea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Notă: Bănuiții sunt considerați nevinovați, potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, urmare a trimiterii în judecată a dosarului penal de către procurori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X