„Milionarul în euro” de la CNA, reținut pentru 72 de ore. Au fost efectuate percheziții în mai multe locații

Autor: , in Actualitate / 8 decembrie, 2021, 19:20

Șefului Direcției generale urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Ghenadie Tanas, numit și „milionarul în euro”, a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Pe parcursul zilei de astăzi, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală, în cadrul unei cauze penale, pornită la 6 decembrie curent, de către Procuratura Anticorupție, pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune prevăzută de art.330/2 din Codul penal, în care este vizat șeful Direcției Generale Urmăririi Penale a Centrului Național Anticorupție.

Procurorii remarcă că în cadrul cauzei penale se investighează acțiunile persoanei vizate și sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în declarații (art. 352/1 alin. (2) din Codul Penal) și practicarea ilegală a activității financiare (art. 241/1 alin. (2) din Codul Penal).

Totodată, procurorii anticorupție și ofițerii SIS au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală în mai multe locații, inclusiv și la membrii familiei șefului Direcției Generale Urmăririi Penale a Centrului Național Anticorupție, care sunt bănuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunilor imputate.

Vezi și: CNA desfășoară percheziții. Ar fi vizat „milionarul în euro” Ghenadie Tanas – șeful Direcției generale urmărire penală

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X