Procurorii anunță ultimele informații din dosarul „milionarului în euro” de la CNA

Autor: , in Actualitate / 9 decembrie, 2021, 16:54

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală efectuate în cadrul dosarului penal în care este vizat Ghenadie Tanas, șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Tanas, cercetat pe faptul îmbogățirii ilicite, fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare, în care este vizat șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, a fost reținut ieri pentru 72 de ore.

Tot ieri, 8 decembrie, de către procurorii anticorupție, cu suportul ofițerilor SIS, au fost efectuate 7 percheziții la șeful Direcției Generale Urmărire Penale a Centrului Național Anticorupție și membrii de familie a acestuia.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile și documente care au relevanță la cauza penală.

Procurorii anticorupție menționează că ieri au mai fost efectuate acțiuni de urmărire penală și anume cercetarea la fața locului a unor bunuri imobile deținute de figuranți, inclusiv au fost audiați martori. Totodată au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți, trei persoane.

Pe parcursul zilei de astăzi, 9 decembrie, șefului Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, urmează a-i fi înaintată învinuirea și audiat în calitate de învinuit, după care procurorul de caz va decide asupra oportunității aplicării măsurii preventive.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X