Schimbare de macaz. Avocata Poporului, Natalia Moloșag a solicitat anularea cererii de demisie

Autor: , in Actualitate / Social / 9 decembrie, 2021, 11:48

La o săptămână distanță, Avocata Poporului – Natalia Moloșag anunță că s-a răzgândit. Aceasta susține că a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova, în data de 9 noiembrie..

Decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată urmare a constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie – 8 decembrie 2021 de către Comisia de inventariere. Un alt motiv care a determinat-o pe Natalia Moloșag de a lua decizia de solicitare de anulare a cererii de demisie îl constituie intenția de a nu periclita activitatea Oficiului Avocatului Poporului și de a asigura continuitatea activității instituției, precum și dorința de a asigura desfășurarea corectă, la timp a proceselor în derulare din activitatea OAP, în special în perioada de sfârșit a anului de gestiune”, se menționează în nota informativă emisă de Oficiul Avocatului Poporului.

Avocata Poporului Natalia Moloșag dă asigurări că este dispusă să ducă la bun sfârșit controlul intern managerial, în baza Ordinului nr.189 al Ministerului Finanțelor din 05.11.2015 și a Legii nr.52 din 03.04.2014 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul) și a Legii Nr. 164 din 31.07.2015 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Oficiului Avocatului Poporului.

Precizăm că, în data de 2 decembrie, Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a depus cerere de demisie în Parlamentul Republicii Moldova.

Natalia Moloșag a depus cerere de demisie, la o zi după ce a venit cu justificări privind scandalul iscat privind apariția sa în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog – un bărbat pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism.

Ea califică informația ajunsă în spațiul public drept o răzbunare din partea colegilor din cadrul Oficiul Avocatului Poporului, care i-ar dori plecarea din funcție în urma controlului inițiat în cadrul instituției.

Șefa Oficiului Avocatului Poporului a explicat că, în 2018, după ce Dumitru Godorog a ieșit din închisoare, l-a angajat în Cabinetul Avocatului Natalia Moloșag, iar la 23 septembrie curent, după preluarea mandatului de Avocat al Poporului, pentru a „continua colaborarea” a încheiat un contract de prestare servicii cu titlu gratuit prin care bărbatul îi asigura securitatea și fiind și în calitate de șofer.

Natalia Moloșag justifică prezența lui Dumitru Godorog, anterior apărat de ea în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism, la evenimente publice prin faptul că a dorit să-l ajute să se reîncadreze în societate odată cu ispășirea pedepsei.

Vezi și: Primele declarații ale lui Dumitru Godorog, implicat în „scandalul” cu Natalia Moldoșag: Nu cred că prezența mea a afectat imaginea Oficiului Avocatului Poporului

„Pe parcursul a trei ani de zile, domnul Godorog s-a manifestat ca o persoană responsabilă, integră și empatică care mereu a dat dovadă de compătimire. În ce măsură a fost corect sau nu din partea mea, rămâne de văzut. Mi-am asumat acest lucru și consider i-am dat acestei persoane o șansă la reabilitare, la resocializare și la reintegrare”, a mai spus Moloșag.

Totodată, Moloșag a negat zvonurile precum că ar avea o relație amoroasă cu fostul său client Dumitru Godorog.

Detalii la acest subiect: Voluntariat în calitate de șofer și bodyguard. Moloșag, despre apariția lui Godorog la evenimente publice și activitatea acestuia în cadrul Oficiului Avocatului Poporului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X