(VIDEO) Maia Sandu a vorbit în cadrul Summit-ului Democrației, la invitația lui Joe Biden

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 decembrie, 2021, 20:14

Președinta Maia Sandu a susținut un discurs joi, 9 decembrie, în cadrul Summit-ului pentru Democrație în format virtual, la inițiativa președintelui SUA, Joe Biden.

„Cetățenii moldoveni continuă să creadă în dreptate și s-au împreunat pentru a combate corupția care a afectat Republica Moldova”, și-a început discursul Maia Sandu.

„Corupția este motivul pentru care am eșua un stat funcțional”, a afirmat șefa statului, argumentând că corupții au folosit instituțiile slabe ale statului pentru a fura de la cetățenii din Republica Moldova.

Președinta a vorbit despre problema oligarhiei din Republica Moldova, problema guvernelor corupte din istoria statului, despre furtul miliardului și despre faptul că persoanele corupte încearcă să-și păstreze influența asupra instituțiilor de stat.

Sandu a mai cerut sprijinul guvernelor occidentale pentru a-i prinde pe infractorii care au desfășurat scheme de corupție în Republica Moldova. „Trebuie să fie un efort global, întrucât suntem cu toții de acord că corupția subminează democrația indiferent unde suntem”, a mai spus ea.

Textul discursului integral al Maiei Sandu, în limba română, poate fi accesat aici.

Precizăm că Summitul organizat de Casa Albă reunește atât lideri de state și de guverne, precum și reprezentanți ai societății civile. Scopul evenimentului este de a promova principiile democratice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X