Dosarul vânzărilor fictive de mașini: Peste 40 învinuiți, dintre care 18 au fost transferați temporar în instituții de detenție

Autor: , in Actualitate / Social / 10 decembrie, 2021, 10:49

Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au prezentat noi detalii, vineri, 10 decembrie, în dosarul vânzărilor fictive de mașini din Europa, în care a fost stabilit că există prejudicii de circa 2 milioane lei.

„Peste 40 învinuiți în dosarul escrocheriilor dirijate din penitenciarele țării privind vânzarea fictivă „a mașinilor din Europa”. Dintre acestea, 18 persoane care deja-și ispășesc pedeapsa cu închisoarea pentru comiterea altor infracțiuni grave și deosebit de grave, au fost transferate temporar din penitenciarele în care erau deținuți, în instituții de detenție din centrul republicii, astfel încât procurorii PCCOCS să prezinte învinuirea în acest dosar investigat”, a precizat PCCOCS.

Actualmente, în custodia statului sunt 15 persoane, iar 3 sunt plasate în arest la domiciliu. Celelalte persoane din dosar colaborează cu autoritatea de investigație.

Potrivit materialelor dosarului, bănuiții își creau conturi pe paginile de internet de publicare a anunțurilor de vânzare, ulterior preluau imagini cu mașini de vânzare în statele din Europa și le propuneau spre vânzare în calitate de intermediari. În următoarea fază, aceștia le cereau clienților sume de bani în avans, între 1.500 și 3.000 de euro; iar uneori pretindeau astfel de sume în mod repetat, astfel încât unii păgubași le-au oferit și până la 9.000 de euro. Faza finală a schemei consta în ștergea contului de pe pagina anunțurilor publicitare și renunțarea la numerele de telefon folosite. Pentru realizarea schemei, în calitate de curieri ai sumelor de bani erau convinse ca să le acorde „asistență” persoane din afara penitenciarelor.

La acest subiect: IGP oferă detalii despre descinderile la care au participat sute de polițiști: Percheziții în penitenciare pe un caz de escrocherie ce implică vânzarea automobilelor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X