Litvinenco: Cadrul instituțional de luptă împotriva marii corupții din România ar putea fi implementat și în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / Justiție / 10 decembrie, 2021, 14:59

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că cadrul instituțional de luptă împotriva marii corupții și a crimei organizate din România ar putea fi preluat și implementat și în Republica Moldova.

Litvinenco a subliniat că cadrul instituțional de luptă împotriva marii corupții și a crimei organizate din România este unul care și-a dovedit eficiența.

„În seara zilei de ieri, am avut onoarea să mă întâlnesc cu doamna Gabriela Scutea – procuror general al României, cu domnul Crin-Nicu Bologa – procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și cu doamna Oana Daniela Pâțu – procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Am discutat despre modul de organizare și funcționare a instituțiilor Ministerului Public din România. Cadrul instituțional de luptă împotriva marii corupții și a crimei organizate din România este unul care și-a dovedit eficiența și, din această cauză, ar putea fi preluat și implementat și în Republica Moldova”, a spus ministrul Justiției.

Sergiu Litvinenco a subliniat că „un stat de drept veritabil presupune existența unor instituții puternice și funcționale, lucru pe care vrem sa-l facem în cei patru ani de mandat”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X