„Milionarul în euro” de la CNA, plasat în arest la penitenciarul nr. 13 din Chișinău

Autor: , in Actualitate / 10 decembrie, 2021, 18:06

Șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), Ghenadie Tanas, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile la penitenciarul nr. 13 din capitală.

Tanas, învinuit de îmbogățire ilicită, fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare, a fost plasat în arest prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Joi, 9 decembrie, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală efectuate în cadrul dosarului penal în care este vizat „milionarul în euro” de la CNA și care a fost reținut ieri pentru 72 de ore.

În urma perchezițiilor efectuate în cadrul dosarului au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile și documente care au relevanță la cauza penală.

Procurorii anticorupție menționează că ieri au mai fost efectuate acțiuni de urmărire penală și anume cercetarea la fața locului a unor bunuri imobile deținute de figuranți, inclusiv au fost audiați martori. Totodată, au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți, trei persoane.

Pe parcursul zilei de astăzi, 9 decembrie, șefului Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, urmează a-i fi înaintată învinuirea și audiat în calitate de învinuit, după care procurorul de caz va decide asupra oportunității aplicării măsurii preventive.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X