Noul șef al Teleradio-Moldova pregătește planul de reformare al instituției. Ce a făcut într-o vizită întreprinsă în Georgia

Autor: , in Cultură/Media / Uncategorized / 10 decembrie, 2021, 15:58

„Pregătind planul de reformare conceptuală, structurală și editorială a „Teleradio-Moldova”, am discutat la sfârșitul săptămânii curente pe această temă la Tbilisi cu directorul general al radiodifuzorului public din Georgia, Dna Tina Berdzenishvili”. Anunțul îi aparține proaspătului director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), Vlad Țurcanu.

Potrivit acestuia, radiotelevizunea georgiană se află de trei ani într-un asemenea proces, răstimp în care a reușit să pună în aplicare o formula modernă de organizare editorială, care cuprinde între altele un sistem integrat de știri TV, radio și multimedia. De asemenea, colegii de la Tbilisi au cumpărat echipamente pentru 5 studiouri de televiziune și au început construcția unei noi clădiri în care vor lucra peste un an și jumătate cei peste o mie de angajați ai radiotelevizunii publice.

„Mai mult, pentru a-și îndeplini misiunea publică de a transmite emisiuni de educare, culturale și distractive, pentru a fi reprezentativă pentru întreaga societate, pentru a se dezvolta ca o entitate în care să se regăsească toate grupurile societale, televiziunea publică georgiană încurajează și finanțează producții ale studiourilor independente cu care își completează grila de emisie”, se arată într-un mesaj al lui Vlad Țurcanu.

„Am descoperit o similaritate considerabilă între problemele și soluțiile aplicabile între cei doi radiodifuzori publici din Georgia și Republica Moldova și-i mulțumesc Tinei Berdzenishvili pentru extraordinara deschidere de a ne ajuta să dezvoltăm „Teleradio-Moldova”, ca și pentru producțiile video pe care s-a oferit să ni le pună la dispoziție.

Am convenit cu Tina să întețim contactele și colaborarea dintre instituțiile noastre, în ideea de a avea astfel rezultate reciproc avantajoase”, se mai arată în mesajul șefului TRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X