Procuratura Anticorupție vine cu precizări privind descinderile în birourile utilizate de un procuror: A refuzat să predea benevol actele relevante pentru cercetarea cazului

Autor: , in Actualitate / Social / 10 decembrie, 2021, 15:12

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA) au venit cu precizări referitor la descinderile de azi, 10 decembrie, a procurorilor anticorupție în incinta Procuraturii Generale.

Conform informațiilor prezentate de PA, au fost efectuate percheziții în două birouri de serviciu utilizate de către un procuror din cadrul Procuraturii Generale.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale din gestiunea procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, fiind inițiată în temeiul plângerii unei persoane, care a comunicat că procurorul, audiind-o în calitate de martor, a constrâns-o de a face declarații false.

„Este necesar de a menționa că, procurorul din cadrul Procuraturii Generale a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii, încă de la 3 decembrie 2021, iar la solicitarea procurorilor anticorupție de a preda benevol actele relevante pentru cercetarea cazului le-a refuzat. În aceste condiții, pentru a asigura cercetarea completă, obiectivă și sub toate aspectele a circumstanțelor expuse în plângerea victimei, pentru a identifica, ridica și examina actele și obiectele relevante a fost necesară efectuarea perchezițiilor”, au informat reprezentanții PA.

Întru excluderea interpretărilor și speculațiilor cu referire la acest subiect, reprezentanții Procuraturii Anticorupție au precizat că acțiunile întreprinse azi de către procurorii anticorupție nu au nimic comun cu activitatea procurorilor în cadrul dosarelor de acuzare ale lui Viorel Morari.

„Mai mult, este necesar de a cunoaște că acțiunile întreprinse azi de către procurorii anticorupție și chiar dosarul în cadrul căruia aceste acțiuni au fost efectuate, nu pot influența în nici mod soluțiile sau evoluția cauzelor penale din gestiunea procurorului investigat”, au conchis reprezentanții PA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X