Dodon, acuzat de „trădare de patrie” după ce l-a felicitat pe Krasnoselski pentru victoria în alegerile ilegale

Autor: , in Actualitate / Politic / 13 decembrie, 2021, 14:53

Liderul socialiștilor Igor Dodon este acuzat de către președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, de „trădare de patrie”, după ce acesta l-a felicitat pe liderul separatist Vadim Krasnoselski pentru victoria în alegerile ilegale din stânga Nistrului.

„Igor Dodon îl felicită pe Krasnoselskii, astfel, comite o înaltă trădare de patrie, un atentat la integritatea teritorială a Republicii Moldova. Toate astea după ce noi i-am împiedicat 2 ani să introducă planul de federalizare prin sesizarile la Curtea Constituțională. Eu nu înțeleg de ce această rușine încă nu este anchetată de procurori, după ce toată societatea a văzut și înregistrările cu faimoasa pungă. Dacă nu sunt suficiente probele si denunțurile de la procuratură, vom depune și altele”, a comentat Plîngău declarația lui Dodon.

La scurt timp după ce autoritățile separatiste din stânga Nistrului anunțau o victorie cu un scor de 79% a lui Krasnoselski, Dodon l-a felicitat pe liderul separatist.

Mai mult decât atât, Dodon i-a acuzat pe cei ce califică scrutinul din stânga Nistrului drept unul ilegal, că ar „insulta demnitatea umană”.

Dodon nu este la prima ieșire de acest fel, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o la Condrița cu Krasnoselski, în perioada în care era președinte, socialistul l-a numit „președinte” pe liderul separatist.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X