O nouă alertă cu bombă la Judecătoria Buiucani. Poliția: Nu au fost depistate obiecte explozibile

Autor: , in Actualitate / Social / 14 decembrie, 2021, 16:19

O nouă alertă cu bombă la Judecătoria Buiucani. Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112 de către un bărbat, care a comunicat că în incinta clădirii se află un obiect explozibil.

UPDATE: În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă la sediul Buiucani a Judecătoriei Chișinău nu s-a adeverit.

Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile.

Ofițerii secției investigație și urmărire penală a IP Buiucani, au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani

Știrea inițială:

„În jurul orei 13:17, Inspectoratul de Poliție Buiucani, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, apelul fiind făcut de un bărbat care a comunicat că în incinta Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, sunt amplasate mai multe obiecte explozibile.
La fața locului imediat au reacționapt și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh”, se arată în comunicatul emis de Direcția de Poliție Chișinău.

Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

În prezent, toate serviciile specializate activează la fața locului.

Amintim că, ieri, 13 decembrie, a mai fost o alertă cu bombă la sediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, care s-a dovedit a fi falsă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X