„Un om pe care toți îl apreciam. A lăsat un gol de neînlocuit”. Fostul judecător și președinte al CSM, Dumitru Visternicean, a decedat

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 14 decembrie, 2021, 16:05

Dumitru Vistercean, fost judecător și președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a decedat. Acesta avea 66 de ani, iar mai mult de 35 de ani i-a consacrat sistemului judiciar.

„Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi corpul magistraţilor din Republica Moldova exprimă sincere condoleanţe și compasiune familiei, rudelor și prietenilor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a ex-judecătorului Dumitru Visternicean de la Curtea Supremă de Justiție.

În aceste momente de tristețe pentru familia Visternicean, judecătorii și Consiliul Superior al Magistraturii le sunt aproape și le împărtășesc suferința de pierderea celui ce a lăsat un gol de neînlocuit în sufletele tuturor colegilor cu care a lucrat, ale tuturor celor care l-au cunoscut, precum şi o durere fără margini în familie.

Este inerent să remarcăm activitatea vastă a ex-judecătorului de la Curtea Supremă de Justiție, ex-membru și ex-președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Dumitru Visternicean. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul CSM.

Un mesaj de condoleanțe a postat și Asociația Judecătorilor din R. Moldova:

„Oricât de firesc este deznodământul vieții, înfăptuirea acestuia provoacă durere! Astăzi, Clopotele bisericii noastre plâng pentru părintele, soțul, prietenul, colegul, profesorul nostru Dumitru Visternicean, care mai ieri era in mijlocul nostru! Un om care ne era drag și pe care toți îl apreciam. Asociația Judecătorilor din Republica Moldova exprimă sincere condoleanțe…Dumnezeu să-l ierte”.

Visternicean a fost judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) și președinte a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Dumitru Visternicean s-a născut la 16 mai 1955, în satul Ciutuleşti, raionul Floreşti. În anul 1981 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. A început activitatea în sistemul judecătoresc în anul 1982, fiind numit în funcția de judecător la Judecătoria raionului Dubăsari, în perioada 1990 – 1992 a exercitat și funcția de președinte al instanței. În 1992 este transferat în funcția de judecător la Judecătoria Buiucani, mun. Chișinău.

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 23 septembrie 1996, este numit în funcția de judecător asistent la Curtea Supremă de Justiție, iar în anul 1999 este numit în funcția de judecător la aceeași instanță.

În cadrul ședinței Adunării Generale a Judecătorilor din 28 noiembrie 2009, domnul Dumitru Visternicean este ales în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Ulterior, în ședința Adunării Generale a Judecătorilor din 18 octombrie 2013 este reales în această funcție.

Deținător al titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar”, Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii și titlul onorific „Om Emerit”, domnul Dumitru Visternicean s-a manifestat de-a lungul carierei ca un excelent profesionist și om remarcabil, un specialist eficient, integru, responsabil și devotat sistemului, care s-a bucurat pe parcursul anilor de respectul tuturor.

S-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, dintre aceştia mai mult de 35 de ani i-a consacrat sistemului judiciar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X