Maia Sandu, întrevedere cu Ursula von der Leyen, la Bruxelles: Obiectivele noastre rămân neschimbate

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 decembrie, 2021, 16:05

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi, 15 decembrie, la Bruxelles, cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, despre situația curentă din Republica Moldova și despre reformele pornite de guvernare.

„Am asigurat-o că obiectivele noastre rămân neschimbate și urmăresc să facă viața cetățenilor mai bună”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu i-a mulțumit Ursulei von der Leyen pentru susținerea oferită țării noastre de UE pe parcursul întregului an, inclusiv pentru Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane euro, pentru ajutorul în lupta cu pandemia de Covid-19 și în gestionarea recentei crize energetice. Discuțiile s-au mai referit și la cooperarea dintre UE și Republica Moldova în anul 2022.

Oficialele au salutat semnarea, de către vicepremierul Nicu Popescu și Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, a Acordului de finanțare privind „Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova”. Acordul deschide calea pentru cele 60 de milioane de euro, oferite țării noastre de Comisia Europeană ca ajutor în plină criză energetică.

Asistența financiară este nerambursabilă și va intra în bugetul statului până la sfârșitul acestui an.

„Sprijinul UE ne va ajuta să reducem cheltuielile pentru încălzire pentru persoanele cu venituri mici și să consolidăm securitatea energetică. Este încă un gest de solidaritate din partea UE față de cetățenii Republicii Moldova, pentru care suntem recunoscători”, a menționat Maia Sandu la finalul întrevederii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X