(FOTO) Maia Sandu, întrevederi cu Charles Michel și Josep Borrell. S-a discutat despre planurile și prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2022

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 decembrie, 2021, 17:22

În cadrul vizitei la Bruxelles, președinta Maia Sandu, a avut miercuri, 15 decembrie, o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Într-o notă informativă emisă de instituția prezidențială se menționează că cei doi oficiali au discutat despre planurile și prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2022.

Șefa statului i-a mulțumit pentru susținerea de care țara noastră a beneficiat din partea instituțiilor europene și a statelor membre ale UE.

În cadrul discuțiilor, Maia Sandu a apreciat implicarea personală a lui Charles Michel în promovarea cooperării între UE și țările Parteneriatului Estic, și sprijinul constant pe care îl oferă autorităților Republicii Moldova în realizarea agendei noastre de reforme.

„Președintele Michel m-a asigurat de sprijinul său deplin pentru agenda noastră de transformare internă, pentru a ne putea consolida capacitățile și a ajuta, astfel, țara noastră în aceste zile pline de provocări”, a subliniat Maia Sandu.

Potrivit informațiilor prezentate de Președinție, interlocutorii au mai discutat despre planurile și prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2022, despre căile de a valorifica într-un mod cât mai eficient ajutorul acordat de UE și despre noile oportunități de finanțare oferite țărilor din Parteneriatul Estic.

Vezi și: Maia Sandu, întrevedere cu Ursula von der Leyen, la Bruxelles: Obiectivele noastre rămân neschimbateâ

De asemenea, tot astăzi, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Reprezentanții Președinției R. Moldova au spus că discuțiile au vizat evoluțiile de securitate din regiune și intensificarea cooperării cu UE în 2022.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit lui Borell pentru susținerea oferită Republicii Moldova pe parcursul acestui an, inclusiv pentru a face față crizei energetice.

„I-am transmis că țara noastră contează pe sprijinul european în consolidarea sectorului energetic, proces prin care vrem să diversificăm sursele de energie, iar astfel să asigurăm independența energetică a țării”, a menționat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X