Rezultatele perchezițiilor la domiciliul fostului șef al PCCOCS, Ion Caracuian, bănuit de îmbogățire ilicită, au fost prezentate de Procuratura Anticorupție

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 15 decembrie, 2021, 14:56

Procurorii anticorupție efectuează miecuri, 15 decembrie, percheziții la domiciliul fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Ion Caracuian.

UPDATE: Procuratura Anticorupție (PA) informează despre rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate la fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian, vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită.

„În urma perchezițiilor efectuate astăzi, 15 decembrie, de către procurorii anticorupție, au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, conținutul cărora urmează a fi verificat în cadrul urmăririi penale”, au precizat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Responsabilii din cadrul PA au subliniat că urmărirea penală în prezenta cauză penală a fost începută la 4 noiembrie 2021, în temeiul unei bănuieli rezonabile de comiterea infracțiunii prevăzută de art.330/2 alin.(2) din Codul penal, pe faptul îmbogățirii ilicite, caracterizată prin deținerea de către o persoană cu funcție de demnitate publică, personal și prin intermediul unor terți, a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite şi acestea nu aveau cum să fie obținute licit.

„În privința ex-procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere”, au mai spus reprezentanții PA.

Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție dă asigurări că va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de prezentul cod, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanțiile necesare apărării sale, și nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

La domiciliul lui Ion Caracuian au loc percheziiții, fiind vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită.

Precizăm că, Ion Caracuian a fost citat pentru sâmbătă, 23 octombrie, la Procuratura Anticorupție (PA).

În data de 13 decembrie, șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian, și-a dat demisia din funcție din proprie inițiativă.

„Am demisionat din motive persoane. Nu voi mai activa în organele Procuraturii”, ne-a spus Caracuian.

Întrebat unde își va continua activitatea, Ion Caracuian a evitat să ofere un răspuns exact.

Ion Caracuian a fost desemnat căștigător al concursului pentru funcția de procuror șef al PCCOCS la 4 septembrie 2020, fiind unicul candidat la acest concurs.

Din decembrie 2019, Ion Caracuian a asigurat interimatul funcției de conducător al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Anterior, el a condus Secția combaterea torturii din cadrul Procuraturii Generale.

Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, și-a dat demisia în vara anului trecut. Ulterior, în toamna lui 2019, a fost reținut pentru îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X