Un bărbat, reținut, după ce ar fi extorcat 50.000 de euro pentru a mușamaliza un dosar penal. CNA: Banii ar fi urmat să ajungă la persoane publice din Procuratură și Poliție

Autor: , in Actualitate / Social / 15 decembrie, 2021, 13:44

Un intermediar, care ar face parte dintr-un grup de persoane, a fost reținut miercuri, 15 decembrie, de către Procuratura Anticorupție (PAS) și Centrul Național Anticorupție (CNA) într-o cauză penală de trafic de influență. Acesta este bănuit că, împreună cu alți complici, ar fi extorcat de la un locuitor al raionului Nisporeni 50.000 de euro pentru a rezolva un dosar penal, pornit pe trafic de ființe umane și în care erau vizați mai mulți figuranți.

În procesul documentării cazului, potrivit informațiilor prezentate de CNA, au fost constatate acțiunile ilegale de pretindere, acceptare și primire a mijloacelor bănești, în sumă de 47.100 de euro și 50.000 de lei – sume care ar fi urmat să ajungă la persoane publice din Procuratură și Poliție.

„Cel puțin, acest lucru l-ar fi susținut persoana care a pretins mijloacele financiare și care ar fi promis că poate soluționa încetarea dosarului, având influență asupra procurorilor și polițiștilor care gestionează cazul”, a menționat CNA.

Astfel, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins astăzi cu percheziții la domiciliile mai multor persoane și au reținut intermediarul, cel care ar fi primit personal banii. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de pușcărie.

„În prezent sunt întreprinse și alte acțiuni care vizează cauza penală, gestionată de procurori. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată”, a precizat CNA.

Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X