A fost constituită Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

Autor: , in Politic / Social / 16 decembrie, 2021, 15:54

Un proiect de hotărâre care prevede constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului a fost aprobat, în cadrul ședinței plenare, cu votul a 62 de deputați.

Din Comisia specială vor face parte deputații din Comisia drepturile omului și relații interetnice și Comisia juridică, numiri și imunități.

Potrivit proiectului de hotărâre, membrii ei vor adopta regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public și, în termen de 60 de zile, va prezenta Parlamentului candidaturile la funcția de Avocat al Poporului.

Funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă după ce, la data de 9 decembrie 2021, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag, fără a fi luată în calcul solicitarea anulăriii cererii de demisie.

Cu votul a 82 de deputați a fost adoptată hotărârea privind încetarea mandatului Nataliei Moloșag, la distanță de o oră de când ultima a anunțat că a solicitat anularea cererii de demisie.

Vezi și: Schimbare de macaz. Avocata Poporului, Natalia Moloșag a solicitat anularea cererii de demisie

Precizăm că, în data de 2 decembrie, Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a depus cerere de demisie în Parlamentul Republicii Moldova.

Natalia Moloșag a depus cerere de demisie, la o zi după ce a venit cu justificări privind scandalul iscat privind apariția sa în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog – un bărbat pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism.

Ea califică informația ajunsă în spațiul public drept o răzbunare din partea colegilor din cadrul Oficiul Avocatului Poporului, care i-ar dori plecarea din funcție în urma controlului inițiat în cadrul instituției.

Șefa Oficiului Avocatului Poporului a explicat că, în 2018, după ce Dumitru Godorog a ieșit din închisoare, l-a angajat în Cabinetul Avocatului Natalia Moloșag, iar la 23 septembrie curent, după preluarea mandatului de Avocat al Poporului, pentru a „continua colaborarea” a încheiat un contract de prestare servicii cu titlu gratuit prin care bărbatul îi asigura securitatea și fiind și în calitate de șofer.

Natalia Moloșag justifică prezența lui Dumitru Godorog, anterior apărat de ea în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism, la evenimente publice prin faptul că a dorit să-l ajute să se reîncadreze în societate odată cu ispășirea pedepsei.

Vezi și: Primele declarații ale lui Dumitru Godorog, implicat în „scandalul” cu Natalia Moldoșag: Nu cred că prezența mea a afectat imaginea Oficiului Avocatului Poporului

„Pe parcursul a trei ani de zile, domnul Godorog s-a manifestat ca o persoană responsabilă, integră și empatică care mereu a dat dovadă de compătimire. În ce măsură a fost corect sau nu din partea mea, rămâne de văzut. Mi-am asumat acest lucru și consider i-am dat acestei persoane o șansă la reabilitare, la resocializare și la reintegrare”, a mai spus Moloșag.

Totodată, Moloșag a negat zvonurile precum că ar avea o relație amoroasă cu fostul său client Dumitru Godorog.

Detalii la acest subiect: Voluntariat în calitate de șofer și bodyguard. Moloșag, despre apariția lui Godorog la evenimente publice și activitatea acestuia în cadrul Oficiului Avocatului Poporului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X