Reacția lui Sîrbu, învinuit că ar fi propus mită de până la 200.000 de euro: Mă surprinde această insistență a noii conduceri a Procuraturii

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 decembrie, 2021, 18:00

Fostul deputat PCRM, apoi PDM, ulterior al grupurilor parlamentare „Pro Moldova” și „Pentru Moldova”, iar actualmente consilier al fracțiunii Șor, Sergiu Sîrbu, a venit cu o reacție, la scurt timp după ce Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea, fiind subliniat că el a încercat să mituiască un alt deputat, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100.000 până la 200.000 de euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

„Acest dosar a fost reluat, atenție, deja a treia oară, după ce a fost clasat de două ori, din lipsă de probe și de fapte infracționale! Acest dosar se bazează exclusiv pe unele declarații politice ale unor foști colegi și nimic mai mult. Am demonstrat atunci că nu am nicio atribuție la cele invocate, sunt gata să demonstrez și a treia oară. Mă surprinde această insistență a noii conduceri a Procuraturii pe acest caz, dar, probabil, vor fi și altele, înțelegând, totodată, contextul general politic și tendințele de ultimă oră. Resping categoric toate acuzațiile”, a declarat Sîrbu.

Fostul deputat susține că este dispus să colaboreze cu organele de anchetă și să-și demonstreze nevinovăția.

„Eu pot fi criticat de multe greșeli comise în viață, greșeli politice, pot fi criticat că am lucrat cu unii sau cu alții, dar toți colegii, foștii și actualii, oponenții politici, chiar și procurorii știu foarte bine cu ce m-am ocupat eu în toți acești ani. Nu am avut nicio atribuție cu anumite afaceri sau scheme. Mi-am îndeplinit conștiincios obligațiile la locul de muncă, în domeniul la care mă pricep și atât. Nu am comis nicio ilegalitate. Probabil am fost prea gălăgios uneori și asta a deranjat, iar ecoul activității anterioare mă ajunge acum. Nu am de gând să mă plâng sau să evadez. Sunt gata să colaborez cu organele de anchetă și să-mi demonstrez nevinovăția, pe orice capăt de acuzare, oricât de absurd ar fi!”, a conchis Sîrbu.

La acest subiect: Sergiu Sîrbu ar fi propus mită altui deputat, între 100.000 și 200.000 de euro. Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea

Tot la începutul lunii decembrie, pe numele lui Sergiu Sîrbu a fost emis act de constatare în legătură cu prezența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 1,9 milioane de lei și deținerea nejustificată în acestei sume. Diferența substanțială a fost stabilită pentru anii 2016-2019, pe durata exercutării funcției de demnitate publică, fiind identificată în conturile bancare deținute în instituțiile financiare din țară, care au fost depuși sub formă de numerar.

Vezi și: Sergiu Sîrbu ar putea rămâne fără 1,9 milioane de lei din avere. Explicațiile ANI (DOC)

Atunci, Sîrbu spunea că este victima unui proces arbitrar și a unei justiții la TV. Tot el mai anticipează că ar putea să nu mai aibă posibilitatea de a face comentarii la acest subiect.

Citește detalii: Sîrbu, o nouă reacție privind „averea nejustificată”: Urmează confiscare, dosare penale, percheziții, mascați, arest

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X