Sergiu Sîrbu ar fi propus mită altui deputat, între 100.000 și 200.000 de euro. Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 decembrie, 2021, 16:41

Procuratura Anticorupție informează că, joi 16 decembrie, i-a înaintat învinuirea unui fost deputat căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă, faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. Potrivit informațiilor apărute anterior în presă, dar și declarațiilor făcute de Vladimir Voronin, parlamentarul care ar fi propus mită este Sergiu Sîrbu.

Fostul deputat PCRM, apoi PDM, ulterior al grupurilor parlamentare „Pro Moldova” și „Pentru Moldova”, iar actualmente consilier al fracțiunii Șor, Sergiu Sîrbu i-ar fi propus bani Elenei Bodnarenco pentru a adera la fracţiunea PDM, în anul 2015.

„Ex-deputatul este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova (PDM), a încercat să mituiască un alt deputat, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100.000 până la 200.000 de euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat”, au precizat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin este cel care l-a denunţat procurorilor pe Sergiu Sîrbu pentru că ar fi încercat să corupă deputata.

Procuratura Anticorupție dă asigurări că va reveni cu detalii, întrucât urmărirea penală pe caz poartă un caracter activ, iar despre rezultatele investigațiilor.

Precizăm că, în februarie 2020, Vladimir Voronin a recunoscut că, la sfîrşitul anului 2019, a depus denunţul pe numele lui Sergiu Sîrbu.

„Eu singur am semnat că iată, aşa şi aşa, cunosc despre asta. Am scris şi circumstanţele în care a fost. Şi despre ce sumă e vorba? Ajungea la 300 de mii de euro. Ei au reuşit pe aceşti 14 ( n.r. deputaţi) să-i cumpere, am rămas 7, inclusiv eu. Scopul lor a fost ca să-i cumpere pe toţi, în afară de mine, ca eu să rămân singur”, a spus Voronin.

Elena Bodnarenco a recunoscut că a primit mai multe oferte în acest sens.

„Este adevărat că pe parcursul mandatului care a expirat, eu am primit mai multe propuneri de a părăsi fracţiunea PCRM şi de a adera la alte fracţiuni. Este vorba şi de fracţiunea Partidului Democrat, şi fracţiunea PSRM. Imediat după ce am primit propunerea la sfârşitul anului 2015 am comunicat cu preşedintele partidului”, a declarat Elena Bodnarenco, în februarie 2020.

Anterior, Sergiu Sîrbu a negat acuzaţiile, catalogându-le drept nişte frustrări ale foştilor colegi de partid care au luat o conotaţie penală. „Evident că acest informaţii sunt absolut false. Se rezumă la nişte declaraţii politice generate de supărări personale cu intenţii poate de răzbunare. Nu a avut loc nici un fel de astfel de acţiuni. Eu voi colabora cu ancheta şi voi demonstra că foştii colegi comunişti încearcă să iasă în evidenţă pe seama mea”, a justificat Sîrbu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X