Ridicarea imunității parlamentare a lui Șor. Stamate, după ședința cu ușile închise: O parte din cereri au fost examinate, altele vor fi examinate săptămâna viitoare

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 decembrie, 2021, 17:15

O parte din cererile depuse de procurorul general interimar Dumitru Robu privind ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor au fost examinate astăzi, 17 decembrie, iar o altă parte vor fi examinate marți, 21 decembrie. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, în cadrul unui briefing de presă.

„Astăzi, Comisia a examinat o parte din aceste cereri și a luat o pauză până marți, ora 09:00, când va continua ședința Comisiei cu examinarea celorlalte cereri rămase. Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au decis ca ședința să se desfășoare în format închis”, a declarat Stamate.

Pe lângă membrii Comisiei, la ședință au participat procurorii, fiind aprobată și prezența avocaților lui Ilan Șor.

„Ilan Șor a fost înștiințat ieri (n.r: 16 decembrie) despre ședința Comisiei pe toate căile pe care le-am găsit la secretariatul Comisiei, prin e-mail, a fost apelat telefonic, a fost înștiințată fracțiunea Partidului „Șor” cu rugămintea de a-i transmite deputatului despre ședință, ca să poată participa dacă își dorește acest lucru. Nu am primit niciun răspuns din partea deputatului. La ședință s-au prezentat doi avocați și accesul lor a fost încuviințat și am purces la examinarea cererilor depuse de procurorul general interimar Dumitru Robu”, a precizat Stamate.

Vezi și: Tauber, reacție privind retragerea imunității parlamentare lui Șor: Regina și clovnii nu mai știu cum să acopere calvarul. Show-uri cu procurori și cu dosare politice la comandă

Lui Ilan Șor i-a mai fost retrasă imunitatea parlamentară în august 2019, când interimatul funcției de procuror general era asigurat tot de Dumitru Robu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X