(VIDEO) Emma Răducanu, aleasă personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie: Este o onoare. Mă bucur pentru acest premiu

Autor: , in Actualitate / Populare / Sport / 20 decembrie, 2021, 11:55

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, 19 ani, a fost desemnată, duminică, 19 decembrie, personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britanie, în competiția organizată anual de BBC.

Emma Răducanu i-a devansat în top pe Tom Daley, campion olimpic la sărituri în apă, pe boxerul Tyson Fury, care l-a învins prin KO pe americanul Deontay Wilder şi şi-a păstrat centura WBC, pe înotătorul Adam Peaty, campion olimpic, pe fotbalistul Raheem Sterling (Manchester City) şi pe sportiva paralimpică Dame Sarah Storey, triplă campioană la Tokyo.

Emma a intrat în direct, prin intermediul unui apel video și a mulțumit pentru premiul primit.

„Mulţumesc pentru trofeu, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. Sunt foarte bucuroasă de asta, am urmărit gala pentru personalitatea sportivă a anului crescând şi este o onoare să mă număr printre câştigători. Mă bucur şi pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu… din nou! Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, anul acesta a fost nebunesc. Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi, echipelor nominalizate, este un efort de echipă”, a transmis Emma, citată de Click.

Vezi și: Analiză The Guardian: Emma Răducanu, câștigătoarea US Open, „o fată de miliarde”. Expert PR: „Acesta e începutul unei povești fabuloase”

În cursa pentru prestigiosul premiu individual, Emma Rducanu i-a devansat pe Tom Daley (sărituri în apă) și Adam Peaty (natație), printre nominalizați numărându-se și alți sportivi celebri precum Raheem Sterling sau Tyson Fury. Emma este prima tenismenă care câștigă titlul de Personalitatea Sportivă a anului de la Virginia Wade,în 1977, ultima câștigătoare de Grand Slam din Marea Britanie până la Răducanu.
De asemenea, Emma este prima femeie din ultimii 15 ani care primește această distincție. Ultima fusese Zara Phillips (echitație), în 2006.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X