Bugetul municipiului Chișinău pentru 2022, votat în lectură finală de consilierii PSRM, DA, PCRM și PDM

Autor: , in Actualitate / 21 decembrie, 2021, 23:27

Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2022 a fost aprobat marți în lectură finală de consilierii municipali, după mai multe ore de dezbateri. Documentul prevede venituri în sumă de 5,4 miliarde lei și cheltuieli de 6,6 miliarde lei. Soldul (deficitul) bugetar constituie 1,18 miliarde lei.

Potrivit primarului Ion Ceban, bugetul pentru anul viitor este unul social în proporție de aproximativ 70%. Edilul a menționat că toate angajamentele municipalității față de cetățeni, care se încadrează în prevederile Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale vor fi onorate.

Ceban a precizat bugetul municipal pentru anul 2022 a fost majorat față de anul 2021, în scopul implementării mai multor proiecte de infrastructură și sociale, necesare pentru oraș și pentru cetățeni.

Proiectul de decizie privind aprobarea bugetului municipal Chișinău în lectura a doua a fost votat cu susținerea a 38 de consilieri: 22 ai fracțiunii PSRM, 14 ai fracțiunii Platforma DA și câte un vot a reprezentanților PCRM și PD. Fracțiunile PAS și PL au votat împotrivă, iar reprezentanții Partidului ȘOR s-au abținut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X