Justiția a confirmat legalitatea alegerii lui Grigorișin în funcția de primar de Bălți (DOC)

Autor: , in Politic / 21 decembrie, 2021, 23:34

Judecătoria Bălți, sediul central, a confirmat legalitatea turului doi al alegerilor locale din 19 decembrie în circumscripția electorală municipală Bălți nr. 2 și a validat mandatul primarului ales, Nicolai Grigorișin.

Sursa: zdg.md

Amintim că, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), la urnele de vot în municipiul Bălți s-au prezentat 10.218 persoane, dintre care 8.432 sunt voturi valabil exprimate. 1.786 de buletine de vot au fost declarate nevalabile.

Codul Electoral prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Pentru Nicolai Grigorișin, candidat independent, au votat 7.148 de oameni, iar pentru Nicolae Chirilciuc, candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”, 1.284 de persoane.

Nicolai Grigorișin a fost în ultimii ani primar și viceprimar al mun. Bălți, fiind membru al Partidului Politic „Partidul Nostru”. După retragerea lui Renato Usatîi din fruntea primăriei, acesta a asigurat interimatul funcției de primar.

Recent însă, în relația celor doi s-ar fi produs o ruptură. În octombrie curent, Usatîi declara că, după o discuție tensionată i-a spus lui Grigorișin „că poate să facă ce vrea, dar să fie clar că el nu are sprijinul partidului nostru”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X