(DOC) CNESP: Accesul la evenimentele private, organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru un număr de la 25 de persoane, permis doar în baza certificatelor COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 22 decembrie, 2021, 16:14

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a adoptat noi măsuri, printre care și accesul la evenimentele private, organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, care intră în vigoare în data de 23 decembrie.

Hotărârea adoptată de CNESP prevede că accesul la evenimentele private, organizate în perioada 23 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, pentru un număr de 25 sau mai multe persoane, va fi permis doar în baza prezentării certificatului COVID-19.

De asemenea, pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, CNESP a adoptat reguli pentru vizitatorii și comercianții care participă la târgurile de Crăciun organizate în toată țara. Astfel, pentru siguranța vizitatorilor va fi obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada de aflare în spațiul târgului (cu excepția copiilor până la 12 ani), iar personalul și comercianții care vor participa la aceste evenimente vor trebui să dețină certificat COVID-19. Totodată, băuturile și alimentele vor trebui consumate doar în locurile special amenajate. Rămâne în vigoare obligativitatea respectării distanței fizice, de cel puțin 1 metru, dintre persoane.

CNESP a mai decis ca, începând cu 23 decembrie, curent, accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău să fie permis și însoțitorilor, care vor prezenta certificatul COVID-19.

Vezi și: Noua decizie CNESP: Chiar dacă sunt vaccinați anti-COVID-19, cetățenii care vin în R. Moldova din zone roșii, obligați să prezinte test negativ la COVID-19

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X