(DOC) Fosta ministră a Educației, Lilia Pogolșa, constatată de ANI cu un conflict de interese. Riscă o contravenție

Autor: , in Actualitate / Social / 22 decembrie, 2021, 17:44

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat miercuri, 22 decembrie, că a constatat un conflict de interese admis de către Lilia Pogolșa, directoare interimară a Institutului de Științe ale Educației, care a deținut anterior și funcția de ministră a Educației.

Procedura de control a fost inițiată de inspectorul de integritate în iulie 2021, în baza unei sesizări. În cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit că Lilia Pogolșa a admis un conflict de interese.

„Mai exact, în anul 2019 a încheiat un contract de prestări servicii în calitate de persoană fizică cu instituția unde asigura interimatul funcției de directoare. Contractul a fost semnat prin intermediul unei persoane terțe, cu directorul adjunct al instituției. Astfel, potrivit contractului subiectul a prestat servicii de coordonare a cercetătorului științific în cadrul studiilor postdoctorale, în timp ce exercita și funcția de director interimar al aceleiași instituții. Pentru serviciile prestate, subiectul ar fi fost remunerat cu suma totală de peste 100.000 de lei”, a precizat ANI.

Lilia Pogolșa nu a declarat la ANI situația de conflict de interese și nici nu s-a abținut de la semnarea acestui contract până la recepționarea unei soluții din partea inspectorului de integritate.

În baza noilor modificări ale legislației ANI, inspectorul de integritate constată încălcarea și poate aplica doar o contravenție pentru nedeclararea conflictului de interese în termenul prevăzut de lege.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X