Guvernul a aprobat numirea în funcție a doi ambasadori. Cine sunt aceștia

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 decembrie, 2021, 15:58

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 22 decembrie, numirea în funcție a doi ambasadori, care vor reprezenta interesele Republicii Moldova peste hotarele țării.

Astfel, Eugen Revenco, care în prezent ocupă funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a fost numit în calitate de ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Spaniei.

În perioada 2015 – 2019, Eugen Revenco a fost Ambasador al Republicii Moldova în Republica Letonia, iar între anii 2013 și 2015 a activat în calitate de consilier al Președintelui Parlamentului Republicii Moldova și Director Executiv al Forumului Moldo-German. Totodată, deține diplomă de master în Drept European de la Universitatea Liberă din Bruxelles.

Tot astăzi, Valeriu Chiveri a fost numit în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Ucraina.

În prezent, acesta deține funcția de șef al Oficiului de Programe OSCE din Dușanbe, Tadjikistan, iar în perioada 2013 – 2015 a activat în calitate de viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În anii 2010 – 2013 a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Austria, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE și Organizațiile ONU la Viena.

De menționat că, ambasadorii extraordinari și plenipotențiari, reprezentanții permanenți, trimișii și însărcinații cu afaceri en titre (permanenți) – șefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiți și rechemați din funcție de către președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului. Propunerile privind rechemarea din aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X