Alexandra Conunova și-a recuperat vioara, însă urmărirea penală continuă

Autor: , in Social / 23 decembrie, 2021, 18:22

Violonista Alexandra Conunova și-a recuperat vioara, însă investigațiile pe acest caz continuă, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit PCCOCS, după parcurgerea procedurilor legale și aprecierea actelor prezentate miercuri, 22 decembrie, în următoarea zi – joi, 23 decembrie, vioara ridicată în luna octombrie 2021, pe Aeroportul din Chișinău, 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗿𝗲𝘁𝘂𝗿𝗻𝗮𝘁𝗮̆ persoanei, care acum a prezentat documentele autentificate ce o împuterniceau să o dețină în folosință.

Procurorii amintesc că la ieșirea din R. Moldova, instrumentul muzical nu a fost declarat ca 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐚̆, contrar celor indicate în actele de însoțire.

De altfel, în cazul în care este transportat un bun cu valoare culturală, potrivit legii, acesta trebuie declarat în mod obligatoriu – afirmă PCCOCS.

La două zile de la reținerea viorii de către inspectorii de la Serviciul Vamal, însă, persoana a prezentat un certificat de la Ministerul Culturii, cu un conținut 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘢𝘥𝘪𝘤𝘵𝘰𝘳𝘪𝘶 celor indicate în cel precedent. Mai exact, acesta specifica că instrumentul 𝘯𝘶 prezintă valoare culturală.

Prin urmare, a fost necesară verificarea tuturor circumstanțelor, solicitarea documentelor autentificate de la proprietar, care o împuterniceau să o folosească și audierea persoanei – se mai arată în comunicatul PCCOCS.

Astăzi, la o zi de la prezentarea documentelor autentificate și parcurgerii procedurilor legale care se impun, instrumentul muzical a fost eliberat persoanei.

Urmărirea penală continuă, în vederea dispunerii unei soluții obiective privind fapta investigată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X